De kracht van incassobureau Juristu

De kracht van incassobureau Juristu

Veelal hebben ondernemers openstaande facturen. Het is de tijdsgeest. Het mkb krijgt geen financiering van de banken. Dus wordt er gebruik gemaakt van elkaars geld. Hoe werkt dat? Stel u bent ondernemer en heeft 10 facturen van € 5.000,- openstaan. U moet zelf ook nog 10 facturen van bijvoorbeeld € 6.000,- ontvangen, alleen worden die nog niet betaald, u legt de wacht termijn door.  Zo creëren bedrijven in principe een krediet bij u, want u heeft de factuur openstaan.

Wat te doen met openstaande facturen die te lang openstaan?

Stop met het sturen van 1e aanmaning, 2e etc. . Waarom? omdat bedrijven dan al weten dat ze nog 3 brieven krijgen, met andere woorden u geeft ze automatisch meer tijd. `Stuur alleen de WIK brief, dit geeft duidelijkheid naar uw klant toe, bij niet betalen binnen 14 dagen, dan geeft u het uit handen van Juristu incassodiensten en nemen wij de zaak ter incasso. Door deze werkwijze toe te passen geeft u duidelijkheid. Waarom betaald iedereen zaken als telefoon, internet en energie op tijd? uit angst voor wat er komen gaat, geen telefoon, geen internet en in de kou zitten!

Wij starten na ontvangst met de incasso procedure

Ten eerste krijgt de debiteur een sms, dat wij een vordering op hun hebben, lees u mail en of neem direct contact op. De mail is de vordering plus de incassokosten. Indien de debiteur u belt dan dient u te zeggen dat u het uit handen heeft gegeven van Juristu. Dan krijgen ze de aanmaning plus incassokosten ook per post. In 10 dagen herhalen wij  dit 4 keer. Veelal betalen debiteuren, circa 85% binnen de 10 dagen.

Wat doet Juristu incassobureau indien er niet betaald wordt in 10 dagen?

Dan overleggen wij met de opdrachtgever en gaan we over tot dagvaarden. Bij dagvaarden dient de opdrachtgever e.e.a. voor te schieten. Alle kosten gaan we zien te verhalen op de debiteur. Een gerechtelijke procedure kan Juristu met zijn juristen van a tot z regelen. Stappenplan gerechtelijke procedure:

  1. dagvaarding maken door Juristu juristen
  2. betekenen dagvaarding door gerechtsdeurwaarder
  3. indienen bij rechtbank
  4. debiteur kan verweer voeren
  5. indien geen verweer, verstek veroordeling, positief voor opdrachtgever, alles toegewezen
  6. opdrachtgever geeft antwoord van conclusie via Juristu jurist
  7. Juristu handelt alles af, ook eventuele comparitie
  8. rechter velt vonnis
  9. deurwaarder betekent vonnis, debiteur moet binnen 2 dagen betalen
  10. beslag op loon, uitkering of goederen door deurwaarder bij niet betalen.

Geef nu uw incasso uit handen van Juristu incasso juristen. daadkrachtig, snel, creatief, 24/7 bereikbaar via whatsapp, telefoon en mail.