De ogen van een incassobureau dwingen respect af en dat zorgt voor betalingen!

De ogen van een incassobureau dwingen respect af en dat zorgt voor betalingen!

Veel bedrijven denken direct een deurwaarder in te schakelen en beslag te kunnen leggen nadat ze al vele aanmaningen hebben verzonden. Dat is niet het geval. U dient eerst de WIK brief te sturen, hier kunt u deze downloaden. Stop met 1e, 2e, 3e en laatste herinnering, want veel bedrijven rekenen daar al op en nemen die tijd. Zodra de 1e herinnering op de mat valt, denken ze: “dat is mooi, dan komen er nog 3!”

Betalingsafspraken en algemene voorwaarden

Maak ten eerste duidelijke afspraken over betaling en leveringsvoorwaarden, dan kan daar in ieder geval geen discussie over ontstaan. Dit kunt u doen door middel van een mail, opdracht of bestelformulier. Zodra de eerste factuur betaald is, dan is dat ook een bevestiging van de afspraken. Indien er niet betaald wordt, dan is het verstandig om direct de levering van product of dienst te staken. Want geen geld, geen klant. Bel of mail uw klant en vraag waarom er niet wordt betaald? Zodra er weer betaald is, kunt u verder gaan met leveren.

14 dagen WIK wettelijke incasso kosten brief

Bij wanbetalers is het belangrijk een dossier op te bouwen. Zorg er voor dat u de WIK brief direct per pos en per mail zend, zodra men de betalingsafspraken niet nakomt. U kunt uiteraard ook even bellen, dat werkt altijd goed, maar niet of/of maar en/en. Met bellen bouwt u geen dossier op die u later misschien nodig heeft indien het echt notoire wanbetalers zijn en wij ze voor u moeten gaan dagvaarden. Dan kunnen we de rechter laten zien dat u er alles aan gedaan heeft om de klant alsnog tot betaling zien te krijgen.

Na 14 dagen geen betaling? Wat dan?

Dan direct uit handen geven van incassobureau Juristu. Dien de incasso in via dit formulier. Wij pakken de incasso direct op. Wij gaan in 10 dagen tijd op de nek zitten van de debiteur d.m.v. minnelijke incasso. Door middel van mail, post, sms en telefoon. Dit herhalen wij vier keer in 10 dagen en de druk wordt steeds meer opgevoerd. Wij incasseren 85% van onze incasso zaken in 10 dagen op deze manier. Geen betaling of regeling binnen 10 dagen, dan dagvaarden!

Incasso dagvaarding

Incassobureau Juristu maakt dan een dagvaarding en deze wordt betekent door de deurwaarder bij de debiteur. De debiteur moet dan voorkomen in de rechtbank. Indien het verweer niet goed is, meestal in incassozaken, dan krijgen we een vonnis en daarmee leggen we, bij weer niet betaling beslag op goederen van de debiteur, dit om hem alsnog over te halen tot betaling.

Incasseer uw vordering nu! info@juristu.nl