Duidelijk zijn met incasseren, dat geeft rust!

Duidelijk zijn met incasseren, dat geeft rust!

Veel incassobureaus praten over duurzaam incasseren, of gooien met allerlei keurmerken die nergens op slaan. Want dat zal goed zijn voor de klantrelatie. Dit soort incassobureaus incasseren veelal voor grote telefoon- of energiemaatschappijen en hebben deze vorderingen dan gekocht. Essentieel is dan uiteraard om de kosten laag te houden. Het goedkoopste is dan om maanden lang brieven te sturen, dagelijks te bellen, sms-berichten te sturen en te blijven e-mailen. Want naar de rechtbank gaan is dan te kostbaar voor dit soort incassobureaus.

Valium

Ondertussen is de particulier al aan de valium en helemaal gestrest geraakt van de zogenaamde “duurzame” incasso aanpak. Dat “duurzaam incasseren” klinkt natuurlijk goed, maar is niets minder dan iemand stalken, spammen of te wel overspoelen met aanmaningen! Daar worden mensen juist helemaal gek van.

Democratie

In Nederland hebben wij een democratie en daar hebben we gekozen voor de wetten die wij momenteel hebben. Heb je een geschil dan probeer je dit op korte termijn op te lossen, lukt dit niet dan ga je naar de rechtbank. Duidelijk en zuiver. Het incassobureau heeft immers een vordering en wil dit incasseren voor haar opdrachtgevers.

10 dagen minnelijk

Een incassobureau is een partij die snel geld moet incasseren voor zijn opdrachtgevers. Juristu wil dit zeker. Juristu werkt met de 10 dagen aanpak. Binnen 10 dagen kan de debiteur minnelijk betalen. Doet men dit niet dan stoppen we met het minnelijke traject. De debiteur heeft immers aangegeven niet te willen betalen. Dan heeft stalken geen zin meer en is dit ook heel vervelend. Juristu stopt dan ook met brieven, mails, sms en telefoontjes.

Gerechtelijke incasso

Juristu belt met de opdrachtgever en zal adviseren om de debiteur te gaan dagvaarden. De opdrachtgever betaalt de kosten voor het dagvaarden en Juristu gaat de kosten zien te verhalen op de debiteur. Duidelijk en zuiver incasseren.

De deurwaarder

Elke deurwaarder is lid van de KBVG. Deze deurwaarders staan onder toezicht van de overheid. Een beter keurmerk bestaat er niet. Juristu maakt de dagvaarding met de bewijsstukken en dient deze in bij de deurwaarder.

De betekening

De deurwaarder gaat op bezoek bij de debiteur en geeft de dagvaarding af. Hierin staat een datum waarin de debiteur moet voorkomen. De deurwaarder kan natrekken waar de debiteur officieel staat ingeschreven en de rechter weet dan ook dat de dagvaarding is ontvangen door de debiteur.

De rechtbank

De rechter geeft vervolgens een datum waarop de debiteur een verweer kan indienen. Doet de debiteur dat niet of het verweer lijkt nergens op dan komt er al snel een vonnis. 80% van de debiteuren op wie onze opdrachtgevers vorderingen hebben, komen niet opdagen bij de rechtbank. De rechter zal dan een zogeheten verstekvonnis wijzen, waarbij al uw vorderingen op de debiteur zullen worden toegewezen.

Vonnis

Het vonnis is 20 jaar geldig. De deurwaarder kan met dit vonnis beslag leggen op inkomsten en bezittingen. Simpel en klaar. Geen gespam, duidelijkheid en democratisch. Vonnis=Vonnis. Geen discussies, gewoon betalen.

Heeft u een moeilijke incassozaak?

Kies dan voor duidelijk en eerlijk incasseren en dien uw incasso alhier in:

Incasso indienen