Gedane incasso zaken nemen geen keer, zorg voor een goed incasso dossier!

Gedane incasso zaken nemen geen keer, zorg voor een goed incasso dossier!

administratie_69_0

Wat ons regelmatig opvalt is de enorme chaos die sommige cliënten van Juristu incasso van hun incasso dossier maken. Belangrijk is de juiste opbouw van een incassodossier. Het begint bij de opdracht c.q. bestelling die u binnen krijgt bij uw bedrijf. Wat zijn de afspraken? Wat zijn de condities van levering en betalingen? Wat zijn uw algemene voorwaarden? Dat zijn feiten die ene duidelijk rol spelen indien de klant niet betaald. zijn er geen duidelijke afspraken over levering en betaling, dan zijn de verwijten niet te overzien. Uw klant kan dan zeggen dat u niet op tijd geleverd heeft, u heeft de producten of diensten niet juist geleverd. Kortom ellende alom. Daarom begin uw nieuwe opdracht/levering op de juiste manier. Zorg voor een juiste volgorde van bestelling tot levering en facturering.

Het juiste incasso dossier ziet er als volgt uit:

  1. opdracht/bestelling
  2. voorwaarden/condities
  3. betaal afspraken
  4. factuur
  5. aanmaning
  6. Wettelijke incasso brief
  7. in gebreke stelling brief
  8. minnelijke incasso via Juristu
  9. 10 dagen termijn
  10. gerechtelijk incasso door Juristu

Bij een compleet dossier ziet de rechter ook dat u zich aan uw afspraken heeft gehouden. Indien u in het incasso dossier geen juiste volgorde heeft gehouden, kan er zo maar naar de wanbetaler geluisterd worden en er een tegenspraak komt. Dit terwijl u goederen en of diensten geleverd heeft in goed vertrouwen.

Vertrouwen is alles, maar zet het op schrift

u bent goed van vertrouwen, prima, maar kom duidelijk de afspraken over een. Dit voorkomt lange incasso trajecten met over en weer concluises van antwoorden en replieken tot en met comparities van partijen. Heeft u uw incasso dossier op orde dan hebben we ook met een gerechtelijke procedure sneller een positieve uitspraak.

Zodra er dan een vonnis is kunnen wij de deurwaarder op pad sturen en overgaan tot het leggen van beslagen op loon/uitkering/bank/on/roerende goederen en uw had verdiende geld terug halen. Kortom ene goed incasso dossier bespaard u tijd, geld en negatieve energie.

Heeft u momenteel zo’n moeilijke incasso? Schroom niet om deze incasso aan Juristu incassobureau uit handen te geven, want wij maken van een rommelig dossier en goed dossier. Juristu incassodiensten, incassobureau is zeer succesvol in het incasseren van openstaande vorderingen en facturen.

Incasseer nu via incassobureau Juristu, binnen 1 uur eerste aanmaning bij de debiteur:
Nu incasseren