Het verschil tussen een incasso jurist en incasso advocaat

U heeft openstaande facturen, u heeft aanmaningen verzonden, de debiteur vele malen gebeld, maar er komt geen betaling. U bent de smoesjes zat en gaat het uit handen geven. Waar kiest u voor? Direct een incasso advocaat of een incasso jurist? Direct een incasso advocaat of een incasso jurist? Een gerechtelijke incasso, een kort geding, een executoriaal beslag of kiest u eerst voor een minnelijke aanpak?
Veelal zit u al bij een incassobureau zoals Juristu incassodiensten, dan kan een jurist de zaak op pakken en eerst de incasso zónder kosten voor u minnelijk proberen te incasseren. Meestal slaagt de jurist om zonder bijstand van een advocaat én zonder tussenkomst van de rechter een vordering te incasseren. Maar als dit niet lukt, dan volgt een gerechtelijke procedure en moet de debiteur worden gedagvaard.

Incasso advocaat

Een incasso indienen bij een incasso advocaat betekent dat de meter gelijk gaat lopen. Een advocaat rekent immers gewoon zijn uren. Tevens dient de advocaat zich aan de regels van de Nederlandse Orde van Advocaten te houden. Die zijn heel streng. Dus u valt direct in de hoge prijzen qua afrekening. U moet direct veel betalen. Prijs per uur, geen succesfee mogelijk.

Incasso jurist

Een jurist is daarentegen een vrije beroepsbeoefenaar. Met een jurist van Juristu kunt u een succes fee of een fixed fee afspreken. Incassozaken die minnelijk gaan kosten u doorgaans de incassokosten die ook door berekend worden bij de debiteur. Met een jurist bent u vrijer qua fee afspraken en een jurist is flexibeler, want een jurist is niet gebonden. De bijstand van een advocaat is niet altijd noodzakelijk. Ook een jurist van een incassobureau kan een gerechtelijke procedure starten tot een maximaal bedrag van € 25.000. Daarnaast is Juristu ook gespecialiseerd in internationale incasso.

Kantongerecht

Alle gerechtelijke incassozaken brengt een jurist onder bij de kantonrechter. De incassojurist dient de vordering in via de deurwaarder in geval van het gerechtelijke traject. De gerechtsdeurwaarder betekent de dagvaarding bij de debiteur. De incasso jurist maakt de dagvaarding voor u. U krijgt deze van te voren te zien.

De dagvaarding

Een goede dagvaarding leest als een spannende roman. Een rechter dient alle stukken te lezen en zal dit ook doen. Een verhaaltje opschrijven heeft geen zin. U dient de incasso jurist met goede bewijzen te voeden. indien u bewijslast slecht is, dan is het ook moeilijker om een positief vonnis te krijgen. Zorg dus voor goede bewijsstukken.

Bewijsstukken/producties

Een dagvaarding heeft onderbouwing van zogenaamde producties, bewijsstukken. De bewijsstukken worden genummerd aangegeven in de dagvaarding. Des te beter deze producties zijn, des te groter de kans dat u een vonnis krijgt. Goede producties zijn bijvoorbeeld:

  1. huurovereenkomst
  2. opdrachtbevestiging
  3. leningovereenkomst
  4. facturen
  5. aanmaningen
  6. de wik brief
  7. mails met belofte te betalen
  8. overeenkomst
  9. getekende algemene voorwaarden
  10. eerdere betalingen

Heeft u een incasso?

Start uw incasso via onderstaande knop. Geheel op basis van No Cure No Pay!