,

Incasseren is een vak apart, met vriendelijkheid ontvangen wij uw geld!

Incasseren is een vak apart, met vriendelijkheid ontvangen wij uw geld!

 

U heeft uw producten of diensten geleverd en dan staat na diverse aanmaningen nog steeds de factuur open. U heeft ook diverse malen telefonisch contact gezocht alvorens u het uit handen geeft van een incassobureau. Want dat kan de relatie misschien wel een deuk geven denken veel ondernemers vaak. De relatie heeft naar ons idee al een flinke deuk, want er is niet betaald, de vraag is, is dit wel een klant?

Wanneer is het moment om een incassobureau in te schakelen?

Wacht daar niet te lang mee, indien er na de wettelijke aanmaning, nog steeds niet betaald is, dan zit er maar één ding op en dat is uit handen geven van een incassobureau. Doet u dit niet dan is de moraal om te betalen steeds slechter.

Vriendelijke incasseren, hiermee incasseren wij 85% van alles incasso zaken binnen 10 dagen.

We praten hier over een groot incasso succes. Veelal ziet u op tv of op youtube enge mannen die een bedrag proberen te incasseren d.m.v. intimidaties, de grootste flauwekul. Niemand betaald daar aan. Essentieel is het incasso dossier wat een incassobureau aangereikt krijgt. Dit moet kloppen. Zodra wij dit dossier kunnen overleggen en uitleggen aan de debiteur, leggen we de debiteur vriendelijk doch indringend uit, dat het er niet goed voor hem uit ziet indien er niet betaald gaat worden. Wij kunnen dan de vordering om zetten in een gerechtelijke incassoprocedure en dat is kostbaar voor de debiteur.

Gerechtelijke incasso procedure kosten verhalen op debiteur

We leggen dan ook vriendelijk uit, wat dan de kosten zullen zijn die wij op de debiteur gaan verhalen. De schrik zit er dan goed in. Het risico wat de debiteur dan neemt is hogere kosten veroordeling. Met alle gevolgen van dien, denk aan loonbeslag, beslag op uitkering, beslag op het huis, auto, onroerende goederen etcetc. Dit gesprek kan ook in meerdere incasso gesprekken gaan en de debiteur kan dan zelf de keuze maken of hij/zij alsnog het risico wil nemen om de gerechtelijke procedure af te wachten.

Direct beslag leggen

Bij grotere bedragen en bij angst om vervreemding van vermogensbestanddelen kunnen wij ook ene verzoekschrift indienen tot het leggen van beslag, binnen 14 dagen moeten wij dan wel de dagvaarding uitbrengen bij de debiteur. Dan is er bij een positief vonnis direct verhaalbaarheid.

Meer weten over incassobureau inschakelen?

Vul nu het formulier op de homepage in en wij starten de incasso direct.