Incasso bij familiezaken is anders dan zakelijke incasso

Incassobureau Juristu ontvangt dagelijks familiare incasso’s, van leningen tot alimentatie. Elke incasso starten wij als incassobureau eerst minnelijk. En zeker in familiezaken. Indien de familie niet betaald binnen onze 10 dagen aanpak, dan gaan we gerechtelijk incasseren. De familie ontvangt dan een dagvaarding. Degene die moet betalen zal dan niet zo blij zijn met de dagvaarding. Maar in veel gevallen kan onze opdrachtgever niet anders.

Jarenlang smoesjes 

Meestal krijgen wij als incassobureau de vordering op een vrij laat moment, het familielid wil uiteindelijk een conflict in de familie voorkomen. Het conflict betreft de geldvordering zal namelijk door de wanbetaler in gezet worden als een kwalijk iets en dat de vordering niet terecht is en al dat soort verhalen en meer.

Voor het blok

U staat voor het blok, indien u het er bij laat zitten, zal het wanbetalende familielid zeggen: “Zie je wel, dat de vordering onterecht was! ” Laat u het er niet bij zitten dan bent een keihard persoon dat over lijken gaat. Kortom het is in familiezaken kiezen tussen twee kwaden. U bepaald waar u dan uiteindelijk voor kiest.

Rechtbank

Zodra wij het familielid hebben gedagvaard, zal het gedaagde familielid zich moeten verweren, doet het familielid dat niet, dan hebben we  een verstekvonnis. Doet het familielid dat wel dan kunnen ze dat zelf doen of zich bij laten staan door een advocaat of jurist.

Comparitie

De zaak komt bij de rechter en ziet dat de incasso bij een andere familielid is. In 90% van de familiezaken zal de rechter uiteindelijk een comparitie entameren. Tijdens deze comparitie zal de rechter zijn licht laten schijnen op de zaak en duidelijk aangeven hoe de vork in de stel zit bij deze incasso zaak.

Schikken

Tijdens de comparitie stelt de rechter voor om te schorsen en zal hij partijen op de gang sturen om te kijken of ze er gezamenlijk uit zullen komen. Dat heet schikken, men praat in de gang over het bedrag en komt gedeeltelijk naar elkaar toe. Indien één der partijen dit niet wil, dan kunnen we vonnis vragen en zal de tegenpartij bij voldoende incasso bewijs worden veroordeeld. Wij hebben dan een incassovonnis uitvoerbaar bij voorraad en kunnen dan direct beslagen leggen bij niet betalen van de incasso vordering.

Incasso starten?

Dien uw incasso in via onderstaande knop. Geheel op basis van No Cure No Pay!