Incasso en gerechtelijke procedure

Incasso en gerechtelijke procedure

Na de minnelijke incasso fase van 10 werkdagen start incassobureau Juristu met de gerechtelijke incasso. De debiteur heeft niets laten horen, heeft geen reactie gegeven, heeft geen geld, ontkent de vordering en of wil geen enkele regeling treffen. Dan komt het moment om de debiteur te dagvaarden met een gerechtelijke incassoprocedure.

Incassobureau Juristu maakt de dagvaarding

De dagvaarding moet lezen als een goede roman. Daarnaast zijn er de zogenaamde producties, dit zijn de bewijzen dat het verhaal klopt. De rechter leest de dagvaarding en controleert de producties. Des te beter de producties zijn, des te groter de kans dat er een positief vonnis komt voor onze klant. Incassobureau Juristu is een juristen kantoor met gespecialiseerde juristen in incasso recht.

Grote kans op positief vonnis

Doordat Juristu incasso juristen gespecialiseerd zijn in incasso procedures krijgen wij in 95% van de incasso procedures een positief vonnis. U dient dan ook de juiste producties te overhandigen. Goede producties zorgen voor een goede incasso dagvaarding. De rechter buigt zich over het verweer van de debiteur, indien dat geen hout snijd ontvangen wij een positief vonnis. Veelal is dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad.

Een vonnis uitvoerbaar bij voorraad

Zodra wij een vonnis uitvoerbaar bij voorraad hebben dan kunnen we beslagen leggen. De incassoprocedure komt pas ten einde zodra alles is betaald door de debiteur. Dit kan door middel van een regeling, Door beslag op goederen. Beslag op loon of uitkering. Of beslag op derden, indien u weet van wie de debiteur geld ontvangt kunnen we daar beslag op leggen. De derden persoon moet dan aan de deurwaarder overmaken.

De incasso procedure is 20 jaar geldig

Wij van incassobureau Juristu geven onze klanten altijd het advies om te gaan dagvaarden, het vonnis is immers 20 jaar geldig. Op het moment van vonnis an de vordering oninbaar zijn, maar zal de debiteur over 5 jaar ook nog in dezelfde situatie zitten? Nee dus. Essentieel is de debiteur te blijven volgen. Wij hebben onlangs een vonnis van een klant geëxecuteerd na 1 jaar volgen. Dit ging om een bedrag van 16000 euro, dat is toch de moeite om te incasseren.

 

Meer weten over de 10 dagen aanpak en gerechtelijke procedures?

info@juristu.nl