Incasso onderzoek: bedrijven gebruiken elkaar als bank

Het bedrijf Privatesherlock heeft een onderzoek in opdracht van Juristu incassobureau gedaan onder MKB bedrijven. Uit dit onderzoek is duidelijk gebleken dat bedrijven veelal hun facturen later betalen dan normaal. Indien de factuur ouder is dan drie maanden dan zijn bedrijven genegen om helemaal niet meer te betalen en de factuur te gaan bestrijden met alle middelen.

Wees gewaarschuwd zegt mysteryshopper Privatesherlock.

Incasso onderzoek

Uit het incasso onderzoek van Privatesherlock onder circa 3000 mkb bedrijven is het volgende gebleken.    Betalingsmoraal bij facturen van 30 dagen:

  1. betaling binnen 30 dagen                    17%
  2. betaling na 60 dagen                            43%
  3. betaling na 90 dagen                            10%
  4. betaling via incasso                               20%
  5. geen betaling                                          10%

Door dit onderzoek is duidelijk te zien, dat een bedrijf andere bedrijven gebruiken als bank. Dit heet schuiven met geld, en net zolang wachten met betalen, totdat er gedreigd wordt met een incassobureau. Juristu incassobureau heeft hier ervaring mee en ziet het steeds vaker voorkomen, dat mensen veel te laat hun vordering aan een incassobureau uit handen geven. Des te vroeger een incassobureau ingehuurd wordt, des te beter. Zodra Juristu incassobureau start met een nieuwe klant, dan nemen we de gehele aanpak door, vanaf moment van opdracht tot het sturen van de factuur. Daarna direct de WIK-brief. Bij geen betaling neemt Juristu incassobureau de incasso over en gaat binnen 10 dagen de debiteur aanmanen. Betalen ze dan nog niet dan gaat Juristu incassobureau de incassoprocedure door zetten via een gerechtelijke procedure. MKB bedrijven weten immers ook dat gerechtelijke stappen, mede door het hoge griffierecht, niet zo snel gedaan wordt. Juristu beaamd dit, maar zegt ook dat het de enige weg is, zodra een debiteur niet wil betalen. Alle kosten gaan we zien te verhalen op de debiteur.

Incassobureau Juristu groeit gestaag door, mede door de snelle communicatie, goede bereikbaarheid en directe praktische aanpak. Al onze juristen beschikken over een lange ervaring in incasso zaken. Het is een praktische aanpak, Juristu incassobureau start altijd elke incasso minnelijk. Hierdoor weet men hoe de hazen lopen, ook of er dan verhaalbaarheid is, het heeft immers geen zin om geld achter een failliete boedel aan te gooien. Dat het praktisch incasseren. Incassowerk is mensen werk. Incassobureau Juristu weet van aanpakken in incasso. Incasso no cure no pay.