Incassobureau of deurwaarder inschakelen?

Incassobureau of deurwaarder inschakelen?

 

Betalen of leeghalen 

Wat u op tv ziet,  kan niet zonder vonnis van de rechtbank. Veel bedrijven gaan niet direct voor een vordering naar de rechtbank. De kosten daarvoor zijn vooral voor bedragen onder de 1000 euro te hoog. Veel bedrijven weten dat en maken daar misbruik van. Toch kan het dan alsnog verstandig te zijn een incassoprocedure via de rechtbank op te starten, zodra minnelijke incasso niet lukt. De kosten van een gerechtelijke incassoprocedure gaan we zien te verhalen op de schuldenaar.

Vonnis geeft recht op beslagen

In het programma betalen of leeghalen ziet u deurwaarders actief met het betekenen van vonnissen en regelen van betalingen. Vooral overheids instellingen maken de gang naar de rechter. De belastingbetaler betaald immers de kosten van de gerechtelijke incassoprocedure. Niet altijd verstandig, want zoals u kunt zien in het tv programma betalen of leeghalen is er niks te halen. dit noemen wij geen verhaalbaarheid.

Incassobureau inschakelen

Als eerste kunt u het beste een incassobureau inschakelen. Incassobureau Juristu werkt op basis van no cure no pay, de wettelijke incassokosten leggen wij door op de debiteur. Die zal de incassokosten moeten betalen. Wij werken volgens het 10 dagen principe. Wij sturen de debiteur een aanmaning per post en email, ook ontvangt de debiteur een sms dat wij een vordering op hem/haar hebben en dan bellen wij naar de debiteur. dit alles om de debiteur over te halen om te gaan betalen. Dit herhalen nogmaals binnen de 10 dagen. Komt er geen enkele betaling of regeling, dan gaan we over tot een gerechtelijke incassoprocedure.

Deurwaarder inschakelen

De deurwaarder komt in zicht zodra er een dagvaarding betekent moet worden. Wij als juristen kantoor Juristu kunnen de dagvaarding voor u produceren en indienen bij de rechtbank. De debiteur ontvangt de dagvaarding door middel van een betekening op het adres waar de persoon of bedrijf ingeschreven staat. De debiteur kan komen of zelf verweer voeren of via een advocaat. Indien de persoon niet komt, dan hebben we een verstek veroordeling, alles wordt dan meestal toegewezen.

Beslag leggen

Nu is er een vonnis, de deurwaarder kan beslagen leggen. hij kan beslag leggen op de volgende zaken;

 1. loon
 2. uitkering ww, bijstand
 3. pensioen
 4. aow
 5. wao
 6. huis
 7. auto
 8. brommer
 9. motor
 10. bank
 11. derdenbeslag, degene die de debiteur betaald
 12. roerende zaken
 13. vakantiehuis
 14. en alles wat maar op de veroordeelde zijn/haar naam staat

Deurwaarder of incassobureau inschakelen?

mail nu info@juristu.nl of vul het incasso formulier in op de homepage