Een incassobureau inschakelen

Wanneer schakel je nou een incassobureau in? Dat is voor vele de vraag. Een incassobureau schakel je in als je openstaande facturen niet betaald worden. Of u heeft een lening aan iemand verstrekt en die betaald het ook niet terug. Nou kan je beter nog niet meteen een incassobureau inschakelen, die schakel je pas in als je de wettelijke incasso brief heb gestuurd. Die kan je vinden op https://www.juristu.nl/wik-brief/  Die brief bewerk je met jouw gegevens en dan stuur je die naar de debiteur. De debiteur krijgt met deze brief 14 dagen de tijd om het bedrag naar u over te maken zonder incassokosten. Als de debiteur nog niet betaald dan kunt u een incassobureau inschakelen.

Wat moet ik aanleveren bij een incassobureau?

Bij Juristu vul je eerst het formulier in op https://www.juristu.nl/nu-incasseren/ Als u dat formulier heeft ingevuld dan krijgt de incassoafdeling van Juristu dat formulier binnen. Hun voeren uw gegevens in ons systeem. Zodra u het formulier heeft ingevuld dan krijgt u een automatische mail van ons.
Hier kunt u de stukken naar toe sturen, zoals een huurovereenkomst,factuur, correspondentie tussen u en de debiteur of een leningsovereenkomst. U krijgt een bevestiging zodra alles is ingevoerd en de eerste brief er uitgestuurd is.

Wat als ik geen stukken heb van de vordering?

Als u geen stukken van de vordering heeft dan hoeft dat niet perse niet geldig te zijn. Wij hebben natuurlijk altijd een bewijsstuk nodig dat de vordering terecht is uiteraard. Wat heel vaak gebeurt zijn leningen die worden afgesloten zonder leningsovereenkomst. En dan betaald de debiteur niet. Het is dan erg moeilijk om dit gaan te incasseren aangezien er geen enkel bewijs is. Vaak is er dan toch nog een bewijs dat die overeenkomst er daadwerkelijk is. Een betaling. Een betaling? Ja een betaling. Vaak heeft de debiteur wel een klein deel hiervan betaald en daarmee geeft hij dus aan dat er een overeenkomst is. De dagvaarding kan beginnen.

Hoe gaat Juristu te werk?

Juristu gaat te werk met de 10 dagen aanpak. De 10 dagen aanpak is een groot succes bij Incassobureau Juristu.
De eerste stap is een brief, sms en mail die de deur uitgaan. De volgende dag begint Juristu met bellen, zo heeft de debiteur even de tijd om het door te nemen. Vanaf de eerste keer dat er gebeld wordt worden er afspraken gemaakt en de volgende dag weer gebeld mits er een afspraak is gemaakt. Dag 5 wordt er weer een brief,mail en sms gestuurd. En dat zelfde doen wij dag 10 nogmaals.

Geen betaling na 10 dagen?

10 dagen aanpak incasso

Wat als er geen betaling is gedaan door de debiteur binnen die 10 dagen? Dan komen we weer bij u de opdrachtgever terug en overleggen wij om de dagvaarding voor te bereiden.