Informatie over incassotarieven
 
Wie betaalt de incassokosten?

Tijdens de minnelijke fase bij Juristu betaalt de debiteur de incassokosten. Deze kosten komen boven op uw vordering. Deze kosten worden wettelijk berekend.

Wat als de debiteur niks betaalt?

Dan betaalt u ook niks en kunt u er voor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten of om het dossier kosteloos te sluiten.

Betaalt de debiteur rechtstreeks aan u zonder onze incassokosten?

Dan gaan wij achter de incassokosten aan bij de debiteur. Soms is er geen verhaal bij de debiteur voor de incassokosten.
Als dit het geval is dan verzoeken wij de opdrachtgever de kosten voor ons te betalen. Wij hebben immers wel resultaat geboekt voor u als opdrachtgever.

Heeft u nog een vraag, alvorens u de incasso gaat indienen?

Dan kunt u uw vraag direct stellen via de Chat, mailen naar info@juristu.nl of bellen met 085-3037165, u krijgt direct antwoord, geheel vrijblijvend!

Wettelijke incassokosten

Wij starten alle incasso`s op No cure, No pay basis. Geen resultaat? U betaalt niks. De incassokosten worden ook betaald door de wanbetaler.

Wettelijke incassokosten zijn de kosten waarvoor u bij ons dus niet hoeft te betalen. De wettelijke incassokosten die worden betaald door de wanbetaler. Deze kosten zijn uiteraard geheel verhaalbaar op de wanbetaler.
Voornoemde incassokosten worden niet door ons verzonnen, aangezien de hoogte aan wettelijke regelgeving is gebonden. Vandaar de naam ‘wettelijke incassokosten’. Op internet kunt u meerdere calculators vinden die dit voor u kunnen berekenen.

De volgende kosten worden berekend bovenop de hoofdsom. Deze kosten betaalt de debiteur. De incassokosten zijn berekend aan de hand van onderstaande staffel:

Over de eerste € 2.500,00 15 % = = Min. € 40,00
Over de volgende € 2.500,00 10 % = =
Over de volgende € 5.000,00 5 % = =
Over de volgende € 190.000,00  1 % = =
Over de volgende € 800,000,00 0,5 % = = Max. € 6675,00
Juridische kwaliteiten

Elke incassoprocedure begint met juridische kennis. Incassobureau Juristu staat niet alleen bekend om haar zeer goede communicatie, maar ook om haar zeer goede juridische kennis. Incassobureau Juristu heeft een aantal ervaren juristen in dienst die elke dag klaar staan om voor u uw zaken af te handelen. Zoals een brief schrijven, advies geven of andere juridische taken. Wanneer een minnelijke procedure ten einde komt gaan onze incasso juristen verder met juridische incasso. Bij een advocaat moet u een voorschot betalen of duur tarief per uur. Juristu rekent haar inzet af met een succesfee van tien procent over het reeds ontvangen geld vanaf vijfentwintighonderd euro. Voordat wij juridisch gaan overleggen wij dit uiteraard eerste met u.