Kunt u zelf ook net zo incasseren als een incassobureau?

Kunt u zelf ook net zo incasseren als een incassobureau?lijden

We kunnen hier een kort antwoord op geven, nee dat kunt u niet. Een incassobureau gaat geheel anders te werk. De grootste druk wat een incassobureau kan geven is het onbekende bij de wanbetaler.

“Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest!

Wat kan er namelijk gebeuren indien u zelf blijft bellen voor incasso. U blijft zelf aanmaningen sturen voor incasso. U blijft zelf langsgaan voor incasso. De wanbetaler denkt dan, hij kan toch niks. Daarom is het essentieel de volgende stap te zetten en uw incasso over te dragen aan een incassobureau.

Een incassobureau die gaat de eerste aanmaning sturen en geeft de wanbetaler de kans om alsnog te betalen. Het incassobureau gaat bellen naar de wanbetaler. In juridische termen zal het incassobureau uitleggen dat er betaald moet worden. Indien de wanbetaler niet tot betaling overgaat, dan zal er een dagvaarding uitgaan en de wanbetaler zal voor het gerecht worden gedaagd.

De rechtbank spreekt dan een vonnis uit over de incasso vordering. Dit vonnis is uitvoerbaar bij voorraad. Dit betekent dat het incassobureau nu de deurwaarder opdracht kan geven om beslagen te leggen. dit kan beslag zijn op van alles, loon, uitkering, bankrekening, roerende goederen, vastgoed, auto’s etcetc. Alles wat op naam staat van de wanbetaler kan in beslag worden genomen, net zolang er betaald is.

Met andere woorden, ja! geef uw incasso uit handen van een incassobureau, want die kunnen druk zetten en het geld voor uw binnen halen. Meer druk dan u zelf kunt. Het heeft namelijk geen zin meer om 20 mails of whatsappjes te sturen dat er betaald moet worden. Waarbij u allerlei smoesjes krijgt waarom er niet betaald wordt.

Wij werken met de 10 dagen aanpak, geen betaling of deelbetaling binnen 10 dagen, dan geeft de wanbetaler eigenlijk al aan, dat die niet welwillend is en de vordering zelfs betwist. Dan gaan wij altijd dagvaarden, de enige methode om uw recht te halen, waarom door blijven aanmanen? Dat heeft totaal geen zin.

Het is simpel, geen betaling binnen 10 dagen zodra wij hebben aangemaand en gebeld, dan wil je niet. Wat men dan vreest, gaat gebeuren! Incasseren met een vonnis.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *