Misverstanden bij achterstallige huren incasseren van een particulier

Misverstanden bij achterstallige huren incasseren van een particulier

Incassobureau Juristu krijgt veel huur zaken ter incasso. Veelal zijn daar nog al misverstanden over. Een particulier valt onder de incasso wetgeving en hoort bij een achterstand eerst de WIK brief te krijgen.

Dit is in de wet geregeld en de particulier hoort de kans te krijgen om alsnog binnen 14 dagen zonder kosten te betalen, na ontvangst van de WIK brief door u.

Veelal krijgen wij dossiers, met whatsappjes en mailtjes waarin gevraagd wordt om de achterstallige huur. Wij verzoeken onze klanten daar mee te stoppen en voortaan alleen met de WIk brief te werken.

De wik brief is vooral ter bescherming van de particulier en is ook verplicht indien u de incassokosten wil opeisen. Bij zakelijke huurders kunt u ook de WIK brief wel gebruiken, maar deze is niet verplicht. Tevens heeft de WIK brief een beter effect op achterstallige huren, dan allerlei mailtjes en whatsappjes. Duidelijkheid is het meest essentieel in debiteurenbeheer.

Minnelijke huur incasso

Wij starten elke incasso minnelijke, dit ter voorkoming van direct kosten te maken. Tevens komen we tijdens de 10 dagen aanpak er achter hoe de hazen lopen en weten we ook meer over de verhaalbaarheid en kansen van slagen bij een gerechtelijke incasso.

Gerechtelijke huur incasso

Wij maken dan een dagvaarding en zetten de feiten op een rij. De dagvaarding gaat gepaard met de stukken, zoals huurcontract, aanmaningen, wikbrief etc. , de zgn. producties.

WIK brief

Indien de huur niet op de 2e bij u binnen is, stuur dan direct de WIK brief, deze kunt u hier downloaden

WIK brief downloaden

Indien de huur dan nog niet binnen 14 dagen is ontvangen door u, dan kunnen wij de incassokosten door berekenen en kunt u de incasso direct bij ons indienen: