Pas op voor berichten van nepdeurwaarders

Pas op voor berichten van nepdeurwaarders

telegraaf 17-5-2019

AMSTERDAM – Oplichters doen zich voor als gerechtsdeurwaarder. Daarvoor waarschuwt de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De oplichters benaderen hun slachtoffers via e-mail, sms of WhatsApp om niet-bestaande schulden te innen.

„Check de mail, check de rekening en check de gerechtsdeurwaarder”, raadt bestuurslid Paul Otter van de KBvG aan. Zo kun je controleren of de afzender wel echt een gerechtsdeurwaarder is.

In de berichten wordt gedreigd met een dagvaarding, beslaglegging op de bankrekening of het blokkeren van een mailadres. De oplichters knippen en plakken delen uit brieven de wel van echte deurwaarderskantoren zijn.

Checklist

De KBvG heeft een Dossier e-mail- en sms-oplichting op de website gezet om mensen te kunnen waarschuwen voor de oplichters. Aan de hand van een checklist daar kan worden gecontroleerd of een bericht echt van een deurwaarder komt.

  • Betaal alleen rekeningen van leveranciers die u herkent en die kloppen.
  • Check de email met de e-mailwijzer.
  • Check of het een echte gerechtsdeurwaarder is.

De vereniging raadt aan aangifte te doen bij de politie als je een bericht van een nepdeurwaarder hebt gekregen.

Betekening dagvaarding

Dit bericht stond vandaag in het nieuws. In 99% van de zaken die een deurwaarder in behandeling heeft betreft het een dagvaarding. De deurwaarder komt de dagvaarding betekenen. daarin kunt u zien of u moet voorkomen bij de rechtbank. De deurwaarder bevestigt met een betekening van de dagvaarding aan u, dat u de dagvaarding heeft ontvangen.

Gegevens opvragen van u in privé

Een deurwaarder is de enige persoon die ook uw gegevens kan opvragen bij de gemeente en of belastingdienst betreffende uw positie.

Vonnis betekenen

Met een vonnis geld het idem dito. De deurwaarder komt bij u aan huis om het vonnis te betekenen, dan heeft u maximaal 48 uur om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen, doet u dat alsnog niet, dan kan de deurwaarder beslag leggen op al uw inkomsten en bezittingen. tot en met het veilen van uw huis aan toe.

Heeft u geld te goed van iemand of een bedrijf? dien dan direct de vordering bij incassobureau Juristu in, wij starten direct de incassoprocedure voor u.