Schakel op tijd een incassobureau in

Schakel op tijd een incassobureau in!

crediet prent

Op kantoor hebben wij dit oude bord hangen, “ik verkocht op crediet, ik verkocht contant” Het is wel een oude spreuk maar gaat nog steeds op anno 2016. Zodra uw klanten niet betalen en u heeft diverse aanmaningen reeds verzonden dan kunt u het beste een incassobureau inschakelen. De debiteur wil dan imers niet betalen. Niet willen of niet kunnen betalen is ook een groot verschil.

De debiteur laat niets van zich horen, dat kan twee dingen betekenen in de incasso wereld, of de debiteur is tijd aan het rekken of hij wil niet betalen. Veelal is het met incasso zo gesteld, des te langer een post open staat, des te minder mensen zijn gemotiveerd te betalen. Het geld daarvan hebben ze inmiddels uitgegeven of voor andere doeleinden gebruikt.

Uw telefoon abonnement, gasrekening wordt vrij snel afgesneden indien u niet betaald. dus u zorgt dan wel dat u deze rekeningen op tijd betaald. Telefoon en energiebedrijven hebben daarom een zeer strak debiteurenbeheer, met andere woorden ze zitten er boven op. En indien de betaling geheel uitblijft dan krijgt u de diensten niet meer geleverd.

Geen diensten meer leveren, is dat een goede aanpak. Wat schiet u er mee op om wel uw diensten te blijven leveren, terwijl er niet meer betaald wordt? Niets. Essentieel is dan ook om op tijd uw openstaande facturen uit handen te geven en dit aan een incassobureau te geven.

Wat doet een incassobureau?

Ten eerste andere ogen dwingen, tevens is er schaamte, aan een incassobureau durven mensen wel de waarheid te vertellen en komt er alsnog een betaling. Of we treffen een regeling met de debiteur. De debiteur die een regeling wil zal dan ook direct ene eerste bedrag moeten betalen wil hij gerechtelijke stappen voorkomen.

Schakel nu een incassobureau, wacht niet langer, no cure no pay incasso via incassobureau juristu.nl