Stop met tig aanmaningen versturen, stuur na de verlopen betalingstermijn de WIK brief en dan een incassobureau

Stop met tig aanmaningen versturen, stuur na de verlopen betalingstermijn de WIKbrief en dan een incassobureau

Dagelijks krijgen wij klanten aan de telefoon met incasso problemen. Veelal is het uw eigen schuld. Het is immers een kwestie van goed debiteurenbeheer. Wees strenger in uw afspraken. Een voorbeeld uit de praktijk: een bedrijf heeft vaste klanten die regelmatig afnemen, maar steeds later gaan betalen. U heeft de afspraak dat uw klant binnen 30 dagen moet betalen. Dit is immers op gerekt naar 120 dagen, de betalingen komen binnen, de bestellingen komen ook binnen. De achterstand wordt groter en groter. Dit is een probleem wat wij vaker horen. Stop hier direct mee en wacht met leveren van nieuwe producten of diensten, alvorens de achterstand is ingelopen.

1e aanmaning; Mooi dan krijgen we er nog 4!

Veel bedrijven denken zo, zodra ze de 1e aanmaning van u ontvangen, er komen er nog 3 en dan wat doet u dan? bellen? en vragen waarom het zolang duurt? Fout. Stel u strenger op. Na de afgesproken verlopen betalingstermijn, direct de WIK-brief sturen, deze kunt u hier downloaden. Betalen ze dan nog niet binnen 14 dagen, dan direct uit handen geven van Juristu, de incassokosten zijn ze dan verschuldigd.

Incasseren kost heel veel tijd, incassobureau Juristu doet niet anders

Incasseren lijkt vaak makkelijk dan het in de praktijk is. Het kost immers veel tijd. Alvorens u een incassobureau in zal schakelen heeft u al vele aanmaningen verzonden en telefoontjes gepleegd om alsnog uw facturen betaald te zien. Als u na gaat hoeveel tijd u hiermee kwijt bent dan weten wij dat dit meer is dan 3 volle werkweken aan tijd. dit is voor u zeer kostbare tijd en negatieve energie. u hoopt immers door uw persoonlijke acties het geld alsnog te incasseren. Dat is in 95% van de incasso gevallen niet het geval.

Uw afnemers gebruiken u als kredietverstrekker

Sinds de banken geen tot weinig krediet meer verstrekken is het bij incassobureau Juristu drukker dan het ooit geweest is. Bedrijven zoeken naar creatieve oplossingen om aan meer krediet te komen. De banken geven het niet, dus u bent zonder dat u het weet, één van de kredietverstrekkers. De factuur moet bijvoorbeeld binnen 30 dagen betaald worden. Dan stuurt u de 1e, 2e, 3e en laatste aanmaning wat dan zorgt voor 60 dagen, indien u elke week bijvoorbeeld een aanmaning heeft verzonden. Vaak staan facturen vaak zo’n 90 dagen open. Des te strenger uw incassobeleid, des te sneller men u betaald.

Debiteurenbeheer of incassobeheer

Zodra incassobureau Juristu een succesvolle incasso heeft uitgevoerd, nemen wij de bedrijfsvoering met elke bedrijf door. Indien uw bedrijf geld wil besparen op personeel en de negatieve energie niet wil besteden aan incasso, dan krijgen wij in 90% van de afspraken het complete debiteurenbeheer. Wel zo handig. Indien bedrijven het perfect hebben geregeld, maar een enkele wanbetaler hebben, dan blijven die onze no cure no pay incasso service gebruiken.

Meer weten over de mogelijkheden?

info@juristu.nl