Na een gerechtelijke incasso procedure komt er een vonnis, dit vonnis is 20 jaar geldig, vluchten kan niet meer!

Na een gerechtelijke incasso procedure komt er een vonnis, dit vonnis is 20 jaar geldig, vluchten kan niet meer!

Nadat wij voor u de gerechtelijke incasso procedure hebben gevoerd dient het vonnis door een deurwaarder aan de veroordeelde partij te worden betekend. Deze betekening vindt meestal plaats in combinatie met het bevel aan de veroordeelde om aan de inhoud van het vonnis te voldoen. Hiervoor krijgt de veroordeelde dan 2 dagen de tijd. Doordat het vonnis is betekent komen hier al kosten bij voor de debiteur.

Vonnis

Vonnis

Voldoet de veroordeelde niet aan het vonnis dan geven wij de deurwaarder opdracht beslag te leggen op bijvoorbeeld het loon of de uitkering van een schuldenaar. Dit heet derdenbeslag: het beslag wordt gelegd via de werkgever of de uitkeringsinstantie, die zelf verder niets met de schuld te maken heeft. Bij een derdenbeslag is de werkgever of uitkeringsinstantie verplicht om het inkomensdeel dat boven de beslagvrije voet, in te houden op loon of uitkering en af te dragen aan de gerechtsdeurwaarder. In beginsel bedraagt de beslagvrije voet 90% van de voor de schuldenaar toepasselijke bijstandsnorm (dus NIET 90% van het inkomen!). Ook vakantiegeld en eventuele extra uitkeringen vallen volledig onder het derdenbeslag. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de hoogte van de beslagvrije voet.

Een vonnis is 20 jaar geldig

Wij krijgen regelmatig de vraag, zal ik wel de gerechtelijke procedure ingaan? Ja, zeggen wij in 99% van de zaken. Waarom, indien u na de minnelijke incasso niet verder gaat, dan krijgt u nooit uw geld, want de debiteur weet dan ook dat u niet verder gaat met incasseren.

Betaling direct na dagvaarden

Het komt in zelfs 50% van de gerechtelijke incasso zaken voor dat debiteuren bij het uitbrengen van de dagvaarding alsnog betalen, ze moeten dan alles betalen wat wij eisen ook de kosten die u reeds gemaakt heeft. De debiteur die dit doet weet dan namelijk dat hij de gerechtelijke incasso procedure gaat verliezen en wordt zo bespaard met nog hogere kosten.

Heeft u een vordering die al te lang openstaat? Wij kunnen voor u de gerechtelijke incasso verzorgen! info@juristu.nl 

Incasseer snel op NU INCASSEREN