Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?

Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?

Een incassobureau zoals Juristu start altijd eerst met de minnelijke incasso. Dit is zonder tussenkomst van de rechter. Zodra u incassobureau Juristu gaat inschakelen, dan gaan wij de debiteur/wanbetaler aanmanen, per post, email, sms en telefonisch contact leggen om de wanbetaler over te halen om te gaan betalen. Wij wijzen de debiteur/wanbetaler er op wat er gaat gebeuren indien ze niet gaan betalen. De volgende stap is namelijk de gerechtelijke procedure.

De gerechtelijke procedure kan incassobureau Juristu volledig verzorgen

Na 10 werkdagen gaat incassobureau Juristu de incasso procedure voortzetten indien de debiteur/wanbetaler nog steeds niet tot betaling is overgegaan. De dagvaarding maakt incassobureau Juristu, hierbij komen de producties, dit zijn de bewijzen dat de vordering terecht is, ook komt er in de dagvaarding te staan wat er allemaal is gedaan om de vordering betaald zien te krijgen.

De taak van de deurwaarder

Nu is de dagvaarding klaar, de deurwaarder trekt de GBA na van de debiteur/wanbetaler en betekent deze aan het huisadres van de debiteur/wanbetaler. Hierin wordt de debiteur/wanbetaler opgeroepen om naar de rechtbank te komen. Hier krijgt de wanbetaler/debiteur de kans om verweer te voeren. Degene komt niet op dagen, er volgt een verstekvonnis. Degene komt wel opdagen maar geeft een slap verweer. Wij ontvangen een vonnis met de veroordeling tot betaling.

auto wegslepen executieverkoop

De deurwaarder legt beslag met een vonnis, die kan executieverkoop doen, en auto bijvoorbeeld in beslag nemen!

Zodra er een vonnis is uitvoerbaar uit voorraad, sturen wij de deurwaarder op pad en geven hem opdracht tot het betekenen van het vonnis. Hierin krijgt de debiteur/wanbetaler 2 dagen de kans om alsnog te betalen. Zo niet dan kan de deurwaarder gewoon doorpakken, zoals bankbeslag, loonbeslag, executieverkoop, roerende zaken verkoop, in beslagnames, beslag op uitkering etcetc. Dit kan oneindig doorgaan net zolang er betaald is. Tevens is elk vonnis 20 jaar geldig. Het loont dus altijd de moeite om bij niet betalen te gaan dagvaarden.

Conclusie verschil tussen incassobureau en deurwaarder?

Een incassobureau is flexibel en kan regelingen treffen en druk uitoefenen door dreiging met hogere kosten.

Een deurwaarder kan elk vonnis ten uitvoer leggen. Tevens kan hij een beroep doen op bijstand van de politie en slotenmaker. Alle bijkomende kosten worden ook verhaald op de debiteur/wanbetaler.

Veelal werkt een incassobureau als Juristu nauw samen met een deurwaarder om vonnissen ten uitvoer te leggen. Juristu incassobureau werkt samen met alle landelijke deurwaarders in Nederland. Of u nu een deurwaarder nodig heeft, een vonnis wil betekenen of heeft u geen geld om de kosten van de deurwaarder te betalen? Mailt u ons het vonnis, wij werken ook met een succesfee.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *