Waarom moet u op tijd een incassobureau inschakelen?

Des te langer een vordering openstaat, des te moeilijker het is om deze te incasseren. Waarom zou je zeggen? Het bedrijf of persoon is dan inmiddels gewend aan het geld wat ze dan niet hoeven uit te geven. Ze hebben uw geld inmiddels op gemaakt en of gebruikt voor andere doeleinden of andere facturen te betalen. Dus snel een incassobureau inschakelen.

De ander gaat voor u!

De andere factuur of persoon heeft dus voorrang op het betalingsverkeer. U wordt aan de kant gezet, want u bent aardig en vriendelijk en u denkt:  “ach hij zal toch wel betalen?” Dat is één van de grootste incasso fouten die u kunt maken. Want het is de natuur van iemand om degene die het meeste druk geeft te betalen. Het is geen onwil, het is pure willekeur.

Kpn, Vodafone, T-mobile, Nuon, Belasting en vele andere grote bedrijven hebben voorrang op u!

Waarom? Vraagt u zich dat nog af? Omdat die partijen een strak incassobeleid hebben. dat is de basis een strak incassobeleid. Heeft u het wel eens geprobeerd om uw nota van de kpn niet te betalen? Probeer het eens. Ten eerste wordt u overspoeld met aanmaningen, ten tweede wordt u uiteindelijk nog gebeld, ten derde wordt u afgesneden. En dan moet u betalen. Het duurt dan ook nog even voordat u weer aangesloten zal worden. Nuon heeft dezelfde aanpak, alleen mag Nuon u in de wintermaanden niet afsluiten, maar zullen ze niet schromen u in het voor of na jaar wel af te sluiten. Hierdoor kunt u zich ook niet aansluiten bij een andere energieleverancier. M.a.w. een strak incassobeleid zorgt voor constante cashflow en liquiditeit voor uw bedrijf.

Werkwijze incasso

Zodra de betalingstermijn is vervallen, dient u de WIK brief (Wettelijke Incasso Brief) te versturen, naar consumenten moet een andere WIK brief als naar bedrijven. Essentieel is om uw WIK momenten te agenderen. Betalen ze niet binnen 14 dagen dan zijn de debiteuren incassokosten verschuldigd.

Uit handen geven na 14 dagen

Twijfel niet langer, geef het uit handen van Juristu zodat u snel een incassobureau inschakeld, gaat u er maar gewoon van uit, dat er niet betaald gaat worden. Twijfel niet langer over de moraal van de debiteur, want die is niet goed, u heeft immers al diverse malen aan aanmaning verzonden en zelfs nog even gebeld, geen geld?

Juristu neemt de incasso over

Zodra incassobureau Juristu de incasso overneemt, gaan de 10 dagen aanpak lopen:

 1. aanmaning per mail
 2. sms wij hebben een vordering op u
 3. aanmaning per post
 4. de debiteur wordt gebeld
 5. geen reactie?
 6. debiteur wil regeling, dan dient er direct 1e termijn te worden betaald
 7. gene regeling?
 8. herhaling van 1 t/m 4
 9. geen resultaat?
 10. dagvaarding na overleg opdrachtgever

We zitten er direct boven op. We leggen de debiteur juridisch uit dat de kosten voor incasso door de debiteur moet worden betaald. Deze kosten zijn nog te overzien. Indien de debiteur alsnog niet betaald dan wijzen wij de debiteur op de gerechtelijke procedure die we dan gaan starten, alle kosten gaan we zien te verhalen op de debiteur.

Vonnis

Met een vonnis kunnen we de volgende actie uitvoeren:

 1. beslag op loon
 2. beslag op uitkering
 3. derden beslagen, op bedrijven die de debiteur betalen
 4. beslag op goederen
 5. beslag op onroerend goed
 6. faillissement aanvraag
 7. gijzelen van de wanbetaler (in uiterst extreme gevallen mogelijk)