Incassobureau inschakelen bij achterstallige huur

Zodra u een huurder heeft die achter is met het betalen van de huur, moet u ons direct inschakelen. Een huurder die de huur niet meer gaat betalen, kan u een hoop geld gaan kosten. Ten eerste mist u de ontvangen huren, ten tweede is een huurder die de huren niet meer gaat betalen, ook niet netjes op uw huis. Ondertussen kunt u de woning niet verhuren aan een huurder die u wel gaat betalen. Een huurder die op de 1e van de maand nog niet heeft betaald, die moet u direct een officiële aanmaning versturen volgens de incasso-wet voor consumenten. Indien u aan ene bedrijf uw pand of woning verhuurd dan is een aanmaning niet noodzakelijk. De WIK brief Wettelijke incasso kosten brief kunt u alhier op de website van incassobureau Juristu GRATIS downloaden Wik brief

huisuitzetting Huisuitzettingen is van jaren!, niks nieuws aan, niet betalen, dan zal je er als huurder toch uit moeten. 

Een huurder die u niet meer gaat betalen, daar moet u vanaf, dagvaarden!

Zodra wij van u de huur incasso hebben ontvangen via ons incasso formulier: Nu-incasseren  Dan starten wij direct de 10 dagen minnelijke incasso aanpak. Indien de huurder ons ook niet gaat betalen, na de vele aanmaningen die met de dag strenger worden, dan gaan we over tot dagvaarden van de huurder. De huurder gaan wij via een dagvaarding uit de woning zien te krijgen. De volgende stappen gaan we nemen:

  1. de dagvaarding maken wij geheel op maat van de betreffende huurder;
  2. Wij eisen de achterstallige huur op;
  3. Wij eisen de lopende huur op;
  4. Wij eisen ontruiming;
  5. Wij eisen de schade die is aangebracht aan de woning;

Alvorens wij overgaan tot deze acties hebben wij van u alles stukken nodig, zoals huurovereenkomst, kopie betalingen, legitimatie huurders, inspectie voor aanvang van de huur, eventueel foto’s van de status op dit moment, zodat we de rechter kunnen overtuigen dat de huurder deze schade heeft veroorzaakt. Dan is de schade ook daadwerkelijk te verhalen op de huurder. Op internet kunt u ook genoeg informatie vinden over wat wel mag en niet mag bij huurovereenkomsten. zie ook hier: Huurachterstand huisuitzetting mogelijkheden!
rechter

Wanneer mag een verhuurder de huur opzeggen?

De basis is de huurovereenkomst, indien u ene slechte huurovereenkomst heeft, dan kan u dat duur komen te staan. De rechter gaat er immers van uit, dat verhuurder een huurder de afspraken maken die er nu wettelijk bepaald zijn. De wet heeft in juli 2016 een nieuwe huurwet aangenomen voor tijdelijke huurovereenkomsten. Dat zijn er maar 2! U kunt een woning voor 2 jaar verhuren of 5 jaar! Indien u denkt uw woning tijdelijk te verhuren voor 1 jaar, dan kunt u misschien nog weleens van de koude kermis thuiskomen. Een tijdelijke huurovereenkomst van 1 jaar bestaat immers niet meer! Let dus goed op, wat u voor huurovereenkomst gebruikt. Zie hier de wetgeving voor tijdelijke huurovereenkomsten: Wanneer mag een verhuurder de huur opzeggen?

huurovereenkomst

Heeft u een goede huur overeenkomst?

HUURBLOG LINK

Hier boven ziet u een directe link naar onze huurblog met GRATIS download van een goede huurovereenkomst met algemene bepalingen wonen. Gebruik deze en niet ene zelf in elkaar gezette huurovereenkomst. Een goed huurovereenkomst kan uw redding zijn bij een huurconflict. Een huurder heeft in Nederland nou eenmaal een enorme huurbescherming.  Zie hier de wettelijke regels over huurbescherming: Wetten en regels huurbescherming 

Deze regels gaan heel erg ver. Het kan zo zijn dat een huurder bijvoorbeeld naar de huurcommissie Huurcommissie stapt en zo een lagere huur afdwingt.  Of dat u wil verbouwen en de huurder werkt niet mee en vraagt een vertrekpremie van € 50.000,-! Het klinkt allemaal eng, maar het komt zeer regelmatig voor dat verhuurders met dit soort huurder te maken krijgt. Alle huur conflicten moeten uiteindelijk via de rechter en de huurder zal de procedure kunnen voeren op toevoeging Gratis rechtsbijstand en de verhuurder zal de rekening van de advocaat of jurist moeten betalen. Dit soort procedures kunnen jaren in beslag nemen. dus regel 1 bij verhuur, voorkomen is beter dan genezen!

Weet wat u moet doen bij een huurder met huurachterstand!

Indien u dat niet weet, dan kunt u uiteraard een incassobureau bellen die de zaak voor u gaat overnemen. Wij kunnen als incassobureau Juristu alle zaken voor u uit handen nemen. Wij starten met een huur incasso zodra u het formulier nu incasseren heeft ingevuld op onze website: Nu incasseren

U heeft meerdere panden in de verhuur en wil meerdere huur incasso’s opgeven, dat kunt u alhier doen, tevens kunt u elk bestand naar ons mailen, wij werken voor woningbouwverenigingen, particuliere verhuurder, makelaars, vastgoedbeheerders en beursgenoteerde vastgoedfondsen die incassobureau Juristu inschakelen om de achterstallige huren te incasseren, bent u zo’n grote verhuurder? Dien dan uw huur incasso zaken alhier in: Meerdere vorderingen tegelijk indienen!

Bellen kan ook: 085-3037165

mailen kan ook; info@juristu.nl