Controleer uw huurder alvorens vaste klant te worden van het incassobureau!

Vraag minimaal 2 maanden borg en 1 maand voor uit

Veel verhuurders denken dan krijg ik niemand meer voor mijn huis, dat is niet waar, u selecteert slechts uw huurder op basis van zijn vermogen. Indien u een huurder heeft die niet meer kan betalen dan heeft u een groter probleem. De huurbescherming in Nederland is groot.  huurbescherming

Vandaag 21 maart in de Telegraaf, arme huurders in de knel!

DEN HAAG – Honderdduizenden huurders hebben veel moeite rond te komen. Van de 384.000 huurders die in 2012 moeite hadden hun maandelijkse woonlasten en kosten van het levensonderhoud te betalen, had ruim de helft in 2015 nog steeds betalingsachterstanden. Dat blijkt uit cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De risico’s zijn het grootst onder zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) en jongvolwassenen. Naarmate huurders langer een betaalrisico hebben, wordt de kans om daar nog van af te raken kleiner, aldus het PBL. lees verder: artikel in de telegraaf

“Een van de meest voorkomende conflicten in de rechtbank zijn huurzaken”

 

Voorkomen is beter dan genezen

Wij waarschuwen onze klanten die verhuren daarom ook altijd, goed te selecteren, selectie is alles. Dit kan op vele manieren, maar cash geld is de beste graadmeter. Ook moet u weten wat de bron van inkomsten is uiteraard, u ziet niet te wachten op criminelen in uw huis. Hier volgen 10 verhuur tips:

  1. check de huurder
  2. loonstrook
  3. kopie laatste bankafschrift
  4. kvk cijfers
  5. hoge huren, 2-3 maanden borg
  6. huurcontract op meerdere namen
  7. uitsluitend 2 0f 5 jaar verhuren, dat zijn de enige wettelijke tijdelijke huurovereenkomsten
  8. vooruit betalen, alvorens sleutel te geven
  9. eerst contract tekenen en algemene voorwaarden alvorens sleutel te geven
  10. laat u bij staan door een expert, jurist

Hij leek zo betrouwbaar….

Vaak denken verhuurders op hun gevoel af te gaan, fout! In de rechtbank gaat het om de feiten, met wie bent u de huurovereenkomst aan gegaan, waar kwam de huurder vandaan, wat is zijn werk, wat is zijn bedrijf, wat is de bron van inkomsten etc. etc. Feiten, feiten feiten, daar gaat het om in de rechtbank, vertrouwen daar heeft u dan niets aan. Zorg dat u het verhuur dossier goed voor elkaar heeft, alvorens de huurder maar één stap in het pand hebben gezet.

Huurovereenkomst door jurist laten opstellen

“Voorkomen is beter dan genezen! “, is een oud spreekwoord wat heel goed op gaat voor slechte en foute huurovereenkomsten. Veel mensen halen een huurovereenkomst van het internet of nog erger ze zetten zelf even wat afspraken op een a4tje. Gegarandeerd een succes voor problemen. zolang de huurder gewoon elke maand netjes betaald, kan het nog goed gaan. Indien u van de huurder af wil, omdat ie zich niet behoorlijk gedraagt of de huur niet op tijd betaald, dan zit u als verhuurder in de problemen. Met een wettelijk juiste huurovereenkomst en algemene voorwaarden kunt u uzelf een hoop ellende besparen. hoe goed de huurder ook lijkt, of het nu vrienden of familieleden zijn, laat een goede huurovereenkomst opstellen door een advocaat, notaris of jurist. Veel mensen weten ook die nieuwe huurwet niet. die is erg gunstig voor verhuurders. Er zijn namelijk nog maar twee tijdelijke huurovereenkomsten. Twee jaar of vijf jaar.

Meer dan 3 maanden huurachterstand

In de meeste gevallen kunt u een huurder er naar 3 maanden huurachterstand er wel uitkrijgen. Wel moet dit gebeuren via een gerechtelijke procedure. dit kost u geld en tijd en u bent zo maar weer 3 maanden verder, 6 maanden geen huur. Zodra u dan een vonnis heeft kunt u de achterstallige huur zien te incasseren met behulp van de deurwaarder. Wel is het dan handig indien u weet waar de huurder werkt. Dan kan er loonbeslag gelegd worden. Geen inkomen, geen bezittingen, dan kan de deurwaarder het ook met vonnis niet incasseren!

Bezint eer ge begint!

Achterstallige huurtermijnen? Wacht niet te lang en start nu de minnelijke incasso alhier