Wanneer kan je een gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Een gerechtsdeurwaarder kunt u pas inschakelen met een vonnis van de rechtbank

Veel mensen maken een denk fout bij het incasseren van hun vordering. Zij zijn zo overtuigd van hun gelijk dat ze eigenlijk de gerechtsdeurwaarder direct beslag willen laten leggen op het loon van de wanbetaler. Dat kan dus niet zomaar. Een gerechtsdeurwaarder kan dit pas, zodra hij een vonnis in zijn handen heeft van de rechtbank.

Beslag voor de incasso dagvaarding

Direct beslag kunt u wel doen, maar dan moet u de debiteur binnen 14 dagen dagvaarden door middel van een incasso kort geding. Meestal doen mensen dit niet, want vooraf beslag leggen moet een advocaat toestemming vragen aan de rechter en zijn de kosten daarvan vele malen hoger dan bij beslag leggen na een vonnis.

Beslag leggen na het vonnis, eenvoudig en voordelig

Zodra wij een vonnis hebben op een vordering, dan sturen wij dit vonnis direct naar de deurwaarder en de deurwaarder kan dan met het vonnis vrij eenvoudig en voordelig beslag leggen. Al deze kosten moet de debiteur dan ook nog betalen. Kosten voor een beslag vooraf zijn moeilijker of te wel bijna niet te verhalen op de debiteur.

10 dagen incasso aanpak

De meest ideale incasso werkwijze is de 10 dagen incasso aanpak van Juristu:

  1. de debiteur krijgt een aanmaning per mail
  2. een sms dat wij een vordering op hem hebben
  3. de aanmaning per post
  4. wij benaderen hem telefonisch
  5. dit herhalen wij in 10 dagen 4 maal

Indien dan betaling of een betalingsregeling uit blijft, gaan wij na overleg met u over tot dagvaarden van de debiteur.

Incasso dagvaarding

Incassobureau Juristu stelt dan een dagvaarding op, naar aanleiding van de gegevens die wij dan van u in ons incasso dossier hebben. De dagvaarding wordt opgemaakt met producties, dit zijn bijvoorbeeld de facturen of de overeenkomst. Ook zijn producties alle mails en brieven die u reeds naar de debiteur heeft gezonden. Alle bewijslast komt in de dagvaarding te staan.

Wanneer heeft een incasso dagvaarding geen zin?

Indien u van te voren al weet, dat de persoon nergens meer te vinden is, de persoon failliet is, de bv failliet is of in surseance is. De vordering te laag is, dat de kosten meer zijn dan de opbrengst. Dan wordt het een principe incasso dagvaarding en dan is het uw keuze uiteraard.

Incasso dagvaarding nodig? Schakel incassobureau Juristu in

info@juristu.nl