Incasseren van familie en of vrienden, hoe pakt een incassobureau dit aan?

Een incasso is een incasso zou je in eerste instantie zeggen. Maar in familiezaken zijn de incasso’s toch anders. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding, dan krijgt de vrouw van de man bijvoorbeeld nog alimentatie, die is direct opeisbaar. De man krijgt bijvoorbeeld nog een deel van een gezamenlijke lening en de man wil dat dan bijvoorbeeld verrekenen. Dat kan niet, alimentatie is namelijk direct opeisbaar. Het kan dus zo zijn dat bijvoorbeeld de vrouw 50.000 euro moet betalen en de man 10.000 euro aan achterstallige alimentatie, dat de vrouw hierin voorrang krijgt.

Verhaalbaarheid incasso

Stel de vrouw heeft een laag loon of bijstand dan is de verhaalbaarheid ook moeilijk en is de man het haasje. Tevens is het belangrijk om rekening te houden met de minderjarige kinderen. Als deze hier iets van merken en dat doen ze, dan is dit al schadelijk. Zie het dan ook samen te schikken.

Incasso echtscheidingsschuld

Dit lukt vaak niet en men komt in een patstelling, alles staat stil. Wij gaan dan eerst van start met de minnelijke incasso, ook al is er een vonnis, starten wij eerst minnelijk. Wij wijzen de debiteur op de gevolgen van het executeren van het vonnis, oftewel beschikking of grosse in vaktermen. In 85% van de incasso zaken zijn wij succesvol met minnelijke incasso. In familiezaken wel zo prettig.

Executeren vonnis, grosse, beschikking via gerechts-deurwaarder

Wij kunnen het gehele traject uiteraard verzorgen, wij zijn een juristen incassobureau en kunnen zowel minnelijke incasso als gerechtelijke incasso geheel voor u verzorgen. Indien de incasso niet minnelijk lukt, dan zit er ook niets anders op dan de gerechtelijke incasso in te gaan. Met een vonnis kunnen wij de deurwaarder dan ook instrueren wat te doen bij niet betalen. U moet dan denken aan, beslagen, die kunnen wij leggen op loon, uitkering, bank, derden, huis, auto en roerende zaken.

Wat is de beste incasso aanpak?

De beste incasso aanpak is uiteraard een incassobureau inschakelen die werkt op no cure no pay basis. De incassokosten worden bij de debiteur neer gelegd. Dus u heeft als opdrachtgever geen kosten indien de minnelijke incasso slaagt!

Incasso starten?

Start uw incasso door op onderstaande knop te klikken. Geheel op basis van No Cure No Pay!