Incassobureau kan direct overgaan tot dagvaarden, de deurwaarder zal deze dagvaarding betekenen

Er zijn door onder andere de media en verhalen op internet veel misverstanden wat een incassobureau nu wel of niet kan doen. Om kort te gaan een incassobureau kan iedereen gewoon dagvaarden. Alleen de dagvaarding zal door een deurwaarder worden betekend. Een deurwaarder is immers de enige persoon die een dagvaarding kan laten betekenen, dit is een ambtshandeling. Een incassobureau krijgt in eerste instantie de opdracht om een vordering te incasseren bij een debiteur. De opdrachtgever geeft het incassobureau het dossier waar uit de vordering blijkt. Het incassobureau Juristu start dan in eerste instantie de minnelijke incasso. De debiteur krijgt dan de kans om minnelijk te betalen. Op het moment dat incassobureau Juristu de vordering in handen heeft, zal de debiteur incassokosten moeten betalen. Voor bedrijven onderling is de wettelijke regel als volgt, na de 31e dag zijn bedrijven wettelijk verplicht incassokosten te betalen. Bedrijven hoeven zelfs geen aanmaningen te versturen daarvoor.

deurwaarder brengt dagvaarding uit

Debiteur geeft op de 1e dag van de minnelijke incassoprocedure al aan niet te gaan betalen, wat nu?

Incassobureau Juristu zal dan direct overleggen met de opdrachtgever om de 10 dagen incasso te staken en direct over te gaan tot dagvaarden. We kunnen onze kop wel in het zand steken, maar indien de debiteur direct aangeeft niet te gaan betalen is dagvaarden de enige weg naar het incasseren van uw vordering. Incassobureau Juristu is een juristen kantoor en heeft gespecialiseerde incasso juristen in dienst. Wij als incassobureau Juristu weten exact hoe een dagvaarding in elkaar gezet moet worden. Een perfecte dagvaarding is maatwerk, in de dagvaarding staat omschreven wat er tussen partijen is overeengekomen en is afgesproken. De debiteur komt deze afspraken niet na. Incassobureau Juristu zal de dagvaarding onderbouwen met producties, de opdrachtgever zal ons alle producties moeten aanreiken. Producties zijn de bewijzen zoals opdrachtbevestiging, facturen en alles wat is afgesproken tussen partijen. Daarmee zetten de juristen van incassobureau Juristu de dagvaarding in elkaar.

vonnis

Hoe ziet een perfecte dagvaarding er uit?

Een perfecte dagvaarding zal er zorg voor dragen dat de rechtbank direct tot vonnis overgaat. De dagvaarding is dan zeer secuur en juist omschreven met de daarbij aangeleverde bewijzen, de zogenaamde producties. De producties zijn de leidraad van elke dagvaarding. Goeie producties zijn onder andere:

  1. opdracht tot dienstverlening, overeenkomsten, bevestiging, deze kan per mail en of post zijn gegaan;
  2. facturen, betalingen, kwitanties;
  3. mails, brieven met toezeggingen tot betaling.

Uiteraard alle stukken die te maken hebben met de vordering zijn bewijzen dat de debiteur gewoon moet betalen. Wij van incassobureau juristu stellen een compleet dossier samen zodat wij een positief vonnis krijgen van uw vordering.

Onderschat een incassobureau dus nooit, voordat u het weet staat de deurwaarder aan uw deur met een dagvaarding!

Heeft u een incasso?

Dien hem via onderstaande button in. Geheel op basis van No Cure No Pay.