Tijdens een gerechtelijke incasso procedure, schikken of niet?

Tijdens een gerechtelijke incasso procedure, schikken of niet?

Nadat een incassobureau een minnelijke incasso traject heeft gevolgd, dan is de enige mogelijkheid een gerechtelijk incasso traject te starten. De zogenaamde gerechtelijk incasso procedure. al het andere heeft niet zo veel zin, dan wordt het meer spammen van debiteuren. De enige aanpak is doorpakken.

Incassobureau kan ook dagvaarden

Incassobureau Juristu kan de dagvaarding maken en de gerechtsdeurwaarder dient deze in bij de rechtbank en betekend de dagvaarding bij de gedaagde. Deze dagvaarding is dan wettelijk goed afgegeven den de gedaagde wordt dan opgeroepen naar de rechtbank te komen om zicht te verweren. Komt diegene niet, dan krijgen we een verstekveroordeling. Dan worden de vordering veelal geheel toegewezen aan de eiser.

In sommige gevallen komt er een comparitie tussen partijen

Een comparitie is een bijeenkomst van partijen met de rechter erbij. De rechter stelt aan beide partijen diverse vragen en geeft ook zijn kijk op de zaak. De zaak kan er zo uit zien dat het voor de één er beter uit ziet als voor de ander. Op een gegeven moment vraagt de rechter of er een schorsing moet komen, om te kijken of partijen er samen uit kunnen komen. Dan gaat men de gang op. Bij een geld vordering is het meestal wel verstandig om ter plekke te schikken. Des te dichter men bij elkaar komt, des te groter de kans dat de rechter dit ook door zal drukken. De rechtbanken zijn immers overvol en een schikking zorgt ook voor ruimte in de rechtbank.

Na 10 dagen dagvaarden of sluiten

De minnelijke incassoprocedure komt bij incassobureau Juristu na 10 dagen te vervallen. Dan overleggen wij met onze klant de volgende mogelijkheden: Dagvaarden of dossier sluiten. Bij vorderingen vanaf € 1.000,- kiest de opdrachtgever altijd voor dagvaarden. Daaronder haakt 50% af, omdat er kosten als griffierecht en kosten deurwaarder vooruit betaald moeten worden.

Succesfee bij dagvaarden

Bij incassobureau Juristu kunnen wij ook eventueel een succesfee doen bij sommige gevallen. Een en ander is afhankelijk van de afspraken die we onderling maken. Juristu incasso juristen is er in alle tijden om de klant tot dienst te zijn. De klant moet tevreden zijn, daar gaat het om.