,

Incasseren huur – incassozaken door Juristu

Het incasseren van huur is één van de meest voorkomende incassozaken. Juristu en verhuurders vormen een perfect koppel!

Woningontruiming-huisontruiming-bezemschoon_4

De huur is niet betaald, wat nu?

De huur is niet betaald. U brengt een bezoek aan het gehuurde en u ziet een glimp van de keuken met een enorme puinhoop. U vreest het ergste: de woning is slecht onderhouden en de huur is niet betaald. Wat nu? Uw geld ophalen? U kunt beter zelf direct de wettelijke incassobrief verzenden als de huur niet betaald is voor de eerste van de maand. Zodra de huurder deze wettelijke incassobrief heeft ontvangen, begint de veertien-dagen-termijn te lopen waarin alsnog betaald kan worden. Heeft u dan nog geen geld ontvangen, dan moet de huurder de incassokosten betalen en kunt u het incasseren van de openstaande huur uit handen geven aan incassobureau Juristu.

Waarom de wettelijke incassobrief?

In 2013 is in een nieuwe wet bepaald dat een debiteur c.q. huurder 14 dagen de kans moet de openstaande vordering te voldoen voordat incassokosten doorberekend kunnen worden. Dus ons advies is altijd direct de wettelijke incassobrief te verzenden als de huur niet op tijd betaald is. U kunt daar Juristu direct al bij benoemen, zodat men weet dat het menens is. In veel gevallen betaalt de huurder de huur dan alsnog en zult u uw geld ontvangen.

Denk niet dat de huur nog wel komt

De huur moet volgens de huurovereenkomst veelal voor elke eerste van de maand betaald zijn. Als u dit laat versloffen zijn er zo maar twee maanden huurachterstand. Als de huurder niet betaald heeft, ook niet na de veertien-dagen-brief, vul dan direct het incassoformulier in. Als u daarna de bewijsdocumenten doorgeeft aan incassobureau Juristu, dan gaat incassobureau Juristu direct over tot het incasseren van de openstaande rekeningen en het ontvangen van geld voor de achterstallige huur..

U komt bij de huurder en ziet een grote puinhoop

U komt bij de huurder en ziet tot uw schrik dat er het een puinhoop is, inmiddels is de huur al twee maanden achter en heeft u de huur vordering reeds aan Juristu gegeven. Incassobureau Juristu gaat in 10 dagen de huur zien te incasseren bij de huurder door middel van aanmaningen. Indien de huur niet betaald wordt, zal incassobureau Juristu de volgende stap gaan zetten in overleg met u.

Gerechtelijke incasso, ontbinding en ontruiming van de woning

Er komt geen betaling en er is geen regeling betreffende de incasso van de huur. Juristu gaat in overleg met u de huurder dagvaarden. De dagvaarding zal door incassobureau Juristu gemaakt worden en u krijgt deze ter inzage als concept. Zodra hier een akkoord op is ontvangen wordt de deurwaarder ingeschakeld om de dagvaarding te laten betekenen. Bij grote huurachterstanden, hoge huurprijzen, of angst voor het wegsluizen van geld, kunnen we vooraf beslag laten leggen op de inboedel en/of de bankrekening van de huurder.

De dagvaarding en incasso procedure van de huur incasso

Zodra de dagvaarding is betekend wordt er een datum bekend waarop de debiteur voor de rechter moet verschijnen. In de dagvaarding staan uw eisen en de afspraken die er zijn gemaakt in de huurovereenkomst. Op de rechtszaak kan de huurder zich verweren. Verschijnt de huurder niet, dan is er een verstekveroordeling en wordt de huurder veroordeelt tot het betalen van de achterstallige huur, de ontbinding van de overeenkomst, en de ontruiming van de woning.

Wacht niet te lang alvorens actie te ondernemen

Heeft een een huurder als wanbetaler? Zelf geld ophalen leidt bij escalatie soms tot het ontvangen van klappen. Laat Juristu u helpen bij het ontvangen van geld via een nette en snelle incasso.

Vul het incassoformulier in!