,

Vorderingen tot 1000 euro te laag voor gerechtelijke incassoprocedure

Vorderingen tot 1000 euro te laag voor gerechtelijke incassoprocedure

Veel bedrijven hebben een probleem met het incasseren van facturen tot 1000 euro. U kunt namelijk niet met een stok slaan zoals beslag leggen en dergelijke. Voor beslagmaatregelen is er een vonnis nodig van de rechtbank. De rechter moet u gelijk geven en de debiteur veroordelen in het betalen van de vordering.

Griffierecht voor incasso

Een incassobureau zal een dagvaarding uitbrengen en deze laten betekenen via de deurwaarder. Deze rekent 79 ex btw voor het betekenen van een dagvaarding. Bent u of is de gedaagde een persoon dan is het griffierecht tussen de 79 euro en 471,- euro een en ander afhankelijk van de hoogte van de vordering.

Kosten dagvaarding

ook met er een dagvaarding gemaakt worden om de debiteur te dagvaarden. Dit kost ook geld. Het is ook niet altijd zeker dat een rechter een volledige kosten veroordeling geeft, waardoor u bijvoorbeeld met 50% van de kosten blijft zitten.

Dagvaarden voor incasso

Dagvaarden heeft pas zin vanaf 1000 euro, als incassobureau krijgen wij toch regelmatig kleinere vorderingen die wij als nog moeten dagvaarden. Deze klanten dagvaarden ook min of meer uit principe. Men kan het niet verkroppen dat een debiteur er mee weg komt om niet te betalen.

Verhaalsonderzoek

Wat een incassobureau als Juristu doet is u ook adviseren om te kijken of er verhaalbaarheid is bij de debiteur. Heeft de debiteur bijvoorbeeld geen baan en geen uitkering, of heeft de debiteur al veel schulden en ligt er al beslag, dan is het uiteraard zonde om goed geld naar oud geld te brengen.