Zorgverzekeraars schakelen steeds vaker een incassobureau in- Zorgtoeslag

Zorgverzekeraars schakelen steeds vaker een incassobureau in.

Bron: https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er

De overheid geeft een zorg toeslag aan mensen die een lager inkomen hebben, aan de andere kant moeten die mensen hun zorgverzekering betalen.

Wat doen mensen die weinig te besteden hebben? Of te veel schulden hebben? Die betalen hun zorgverzekering niet, maar ontvangen hun zorg toeslag wel.

Het zou eenvoudiger zijn, indien de overheid de toeslag direct overboekt aan de zorgverzekeraar. Dit voorkomt dramatische gevallen. Zorgtoeslag daar leeft men van. De zorgverzekeraar heeft het nakijken en moet alsnog achter het geld aan.

De zorgverzekeraar schakelt daardoor sneller een incassobureau in, des te hoger de bedragen oplopen des te moeilijker het is om te innen. Loonbeslag of beslag op uitkering is vaak niet meer mogelijk, omdat er al beslagen liggen, roerende zaken verkopen levert ook niets op. De zorgverzekeraar is wel verplicht zorgt te leveren, men kan een verzekerde er vaak pas na een jaar uitgooien. Ondertussen maakt de overheid gewoon de toeslag over.

De wereld op zijn kop

Aan de ene kant is het goed dat de sociale voorzieningen zeer goed zijn in Nederland, maar aan de andere kant zijn er ook veel mensen die misbruik maken van deze voorzieningen. Toch is de zorgverzekeraar de grote gedupeerde in deze. Gratis zorg van de overheid, maar het geld gaat niet naar de verzekeraar, maar naar de verzekerde.

Incassobureaus overstelpt met zorg incasso

Daarom ontvangen incassobureaus de laatste tijd steeds meer verzoeken van verzekeraars om zorgpremies te incasseren. Het blijkt een succes te zijn, mensen betalen sneller hun zorgverzekeraar. Daarom wil een incassobureau ook de incasso’s zo vroeg mogelijk. Des te meer een vordering oploopt des te moeilijker het wordt om te incasseren. Het is namelijk gauw te veel. Men leeft er dan naar en kan het dan uiteindelijk geheel niet terug betalen. Het is uiteindelijk een vicieuze cirkel waar mensen inkomen. Zorgtoeslag is een extraatje, de zorgpremie dat komt wel is de mentaliteit.

Zorgverzekeraars krijgen toeslag niet rechtstreeks van de overheid

Zorgverzekeraars zijn al lange tijd bezig om het wanbetalings gedrag van mensen met toeslagen rechtstreeks op hun rekening te krijgen. De overheid wil en kan daar nog steeds niet aan beginnen. De goede worden dan de dupe van de slechte. Daarom is voor de zorgverzekeraar het incassobureau de enige oplossing tot incasseren van hun vordering.

Begin met het incasseren van openstaande facturen