Ik heb een dagvaardiging ontvangen. Wat nu?

Onderschat de kracht van een incassobureau niet, de dagvaarding komt er aan!

Een incassobureau is een partij die zo veel mogelijk vordering op minnelijke wijze zal incasseren. In de aanmaningen zal het incassobureau de debiteur/wanbetaler wel wijzen op de toekomst. bij niet betalen gaan we u dagvaarden, faillissement aanvragen en na het vonnis van de rechtbank beslag leggen op alles wat op uw naam staat.

Ja, maar, dat kan een incassobureau toch niet?

Veel mensen denken dat een incassobureau niet kan dagvaarden. Dat is een foute gedachte. Een incassobureau maakt voor haar klanten de dagvaarding op en de deurwaarder zal de dagvaarding dan betekenen bij de debiteur/wanbetaler. Alles aangestuurd door het incassobureau. De debiteur/wanbetaler zal dan voor moeten komen bij de rechtbank om zich te verweren.

Komt u niet opdagen bij de rechtbank, verstekveroordeling!

Veel mensen denken dan ook nog, bekijk het maar ik ga niet naar de rechtbank, ik betaal niks. Dan krijgen wij een verstekveroordeling. Alles zal dan worden toegewezen. Het incassobureau zal dan de deurwaarder opdracht geven om beslag te leggen op de bezittingen en of inkomsten van de debiteur/wanbetaler.

Het incassobureau huurt de juiste mensen in, voor de officiële weg.

Het incassobureau dreigt met de gevolgen van faillissement, beslagleggingen en dagvaarden. Denkt u het zal wel, want het incassobureau kan toch niks, dan kan dat fatale gevolgen hebben. Een incassobureau heeft al eerder de wenkbrauwen doen fronsen bij vele debiteuren. zodra de auto wordt weg gesleept, beslag op loon gelegd wordt, de roerende goederen uit het huis worden gehaald door de deurwaarder met begeleiding van de politie met alle gevolgen van dien.

Incassokosten, procedurekosten, executiekosten, beslagkosten, deurwaarderskosten……

Oorzaak en gevolg! Een vordering van bijvoorbeeld € 700,- kan door alle kosten oplopen tot misschien wel € 4.000,-. Veelal denken mensen dat er zoveel verdient wordt, door het incassobureau en de deurwaarder, maar dat is niet het geval. De kosten van de rechtbank zoals griffierecht gaan rechtstreeks naar de staatskas.

Conclusie

  1. incassobrief?
  2. open deze altijd
  3. neem contact op
  4. tref een regeling
  5. voorkom een gerechtelijke procedure

Onderschat het incassobureau niet, het incassobureau dreigt met dagvaarding en allerlei andere executiemaatregelen, maar kan dit ook daadwerkelijk in gang zetten d.m.v. de deurwaarder opdracht hier toe te geven.